Дванаест сати прескакања вијаче као подршка хуманости

Група спортиста, аматера из градске општине Лазаревац, чланова Удружење за мотивацију и едукацију „Strength camp” задала је себи један храбар, а пре свега хуман изазов, уз позив свима да се прикључе.

Реч је о  дванаесточасовном изазову у прескакању вијаче, који ће се одржати у суботу 28.07, од 12 часова на болничком игралишту у Гоњем граду, а идеја је потекла од Дејане Марковић.

Акција је у циљу подршке Марку Николићу из Ниша, да истраје на свом путу и истрчи 1000 км за малу Теодору.

„Организовали смо се у жељи да будемо део борбе за један или више живота. Нас четворо је задало себи циљ да за 12 сати скочимо укупно 100 000 или више понављања. Остале позивамо да дођу и скачу поред нас да нас подрже.

Инспирисани смо Марковим подухватом, у нади да ће се већи број наших суграђана прикључити акцији слањем поруке 494 на 3030, али и да ће својим присуством увеличати и наш труд да истрајемо у свом изазову“, кажу они.

Иначе, фитнес експерт и мотивациони говорник Марко Николић (31) трчи 1.000 километара од Ниша до Атине, како би анимирао јавност да се сакупи око 50.000 евра за лечење једногодишње Теодоре Цветановић из Алексинца која болује од аутоимуне болести хемофагоцитна линфо хитиоцитоза (ХЛХ).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *