Двадесети рођендан планинарског друштва „Вис“

Недавно је одржана пригодна свечаност на којој је обележен 20. рођендан ПД „Вис“ из Лазаревца. Пре двадесет година група пријатеља и заљубљеника у природу је одлучила да оформи планинарско друштво „Вис“.

„Велику подршку у оснивању друштва имали смо од чланова ПД „Ћира“ из Лајковца на челу са тадашњим председником Милетом Ранковићем. Његово огромно искуство нам је често било од пресудне помоћи у првим годинама друштва. Наши почетци су били везани за локалне акције,  а на њима смо се упознавали стекли самопоуздање и пробудили радозналост.

Наше друштво има право да се сматра успешним, по броју реализованих акција, активних чланова, пређених километара, освојених врхова. Своју љубав према природи,као и осећај одговорности према њој, пренели смо на младе чланове, од којих многи нису били рођени пре двадесетк година“, каже Јован Арсенијевић.

Верица Васиљевић је други председник од оснивања друштва.

„Најлепше што нам се десило за ових двадесет година су пријатељства са другим заљубљеницима у припроду, али се морамо сетити и наших чланова који више нису живи. Није могуће заборавити једног од оснивача Југе, чија су виспрена запажања, заразни смех и неуморан рад обележили прве године друштва. Није могуће заборавити Милену, чија ведрина и оптимизам су нам укепшали бројне акције,  нашег тихог Чаку, хроничара са фотоапаратом, који нам је свима био више од друга, био нам је брат. Морамо се захвалити свима који су били уз нас од првих година, а почели смо и са акцијом окрени педалу која је окупљала преко 500 ученика основних и средњих школа“, каже Верица Васиљевић.

На пригодној свечаности додељене су дипломе бројним планинарским друштвима као и поједницима и основним школама из Лазаревца и Јунковца .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *