Дочек најбољих одбојкашица у Србији

Наиме, оне су 21. и 22. марта, на државном првенству основних школа у Караташу, успеле да освоје прво место и да изборе пласман на европско првенство, које ће највероватније бити одржано у Италији. Младе Лајковчанке су се на овом турниру нашле у групи са својим вршњакињама из Лепосавића, Ниша и Клека и сва три меча су успеле да победе убедљиво са по 2:0 у сетовима, да би након тога у финалној утакмици, идентичним резултатом савладале најбољу екипу из друге групе, основну школу из Кикинде. Славље младих лајковачких шампионки, кренуло је одмах након победе у финалу, затим је настављено у минибусу којим су се враћале за Лајковац, да би у дворишту ОШ “Миле Дубљевић”, уз присуство родитеља, наставника, другара из школе, али и бројних Лајковчана, било настављено уз трубаче и ватромет.

“Честитам вам у име наставника, учитеља и ученика наше школе. Учиниле сте да се осећамо поносно и да Лајковац данас буде весео. Желим да се захвалим и нашим професорима Марку Ивковићу и Александру Ђукићу на упорности, вољи и жељи, као и спонзорима, предузећима “Ива Аграр” и “Борверк” и свима који су вам помогли и који су вас бодрили. Желим вам да и даље нижете успехе, да верујете у своје снове и верујем да ће вас они одвести до нових победа”, поручила је, овом приликом, младим шампионкама Светлана Ковачевић, заменик директора ОШ “Миле Дубљевић”.

Велике заслуге за успех младих лајковачких одбојкашица припадају њиховим наставницима физичког васпитања Марку Ивковићу,  Александру Ђукићу и Данијели Гајић, а на питање, да ли су очекивали да ће њихове ученице успети да постану најбоље у целој Србији, Марко Ивковић је за наш лист рекао.

“ДА! Успех смо очекивали јер су ове девојчице заиста сјајне. Резултат говори да је у финалу било лако јер смо све победили без изгубљеног сета, међутим више пута смо наглашавали да је свему овоме претходио напоран дугогодишњи рад, али сав труд се напокон исплатио”, истакао је Марко.

За најбољег играча државног првенства, проглашена је ученица шестог разреда ОШ “Миле Дубљевић”, Стефана Пакић.

Девојчице и њихови наставници, посебну захвалност су изразили директорки основне школе Невенки Јевтић, председнику општине Лајковац Андрији Живковићу, председнику ЖОК “Железничар” Живораду Лазаревићу, тренеру Марку Радосављевићу, али и свима који су им пружили материјалну и моралну подршку, без којих не би било могуће остварити овај невероватан успех. Једну од младих шампионки, Дуњу Грујичић, у претходном периоду, повреде су омеле да својим другарицама помогне у мечевима за пласман на државно првенство, али успела је да се врати на терен за најважнији, завршни турнир.

“Било ми је веома тешко што нисам могла да помогнем другарицама на турниру у Сремској Митровици јер тамо је била екипа из Београда, која је, практично, увек освајала овај турнир. Ипак, вратила сам се сада, успели смо да изборимо пласман на европско првенство и осећај је феноменалан”, истакла је Дуња Грујичић.

Када смо пре две седмице писали о историјском успеху ових девојчица, истакли смо да нема бојазни за будућност лајковачке женске одбојке, али након овог успеха, наша формулација ће бити мало другачија: будућност српске женске одбојке, налази се у Лајковцу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *