Прво место на фестивалу у Русији за Стефана из Лазаревца

У питању је VIII  Интернационални фестивал и такмичење под називом ” Дни баяна,аккордеона и гармони”, односно Дани хармонике, које је одржано од 14 до 17 марта у граду  Белгороду, 700км од Москве.

 Стефан је међу двадесет кандидата, колико их се такмичило у његовој категорији, понео нјвише признање „Лауреат Првог степена“.

„Било је учесника из: Русије, Белорусије, Украјине, Латвије, Италије, Француске, Босне, Црне Горе и Србије. У јакој конкуренцији остварен је велики резултат, вредан пажње и помена како за град Лазаревац тако и за Земљу Србију“, рекао је Стефанов професор Марко Дражић истичући да је веома поносан на Стефана и његов успех. За ово такмичење спремали су се од септембра месеца.

Када је реч о плановима, календар такмичења за професора Дражића и његове ученике прилично је попуњен.

„Већ у суботу 25. марта  је следеће такмичење, али на домаћем терену. У питању је Такмичење Младих хармоникаша у Лозници, затим следи такмичење у Књажевцу под називом “Интернационални фестивал хармонике” почетком априла месеца. У Београду се одржава “Мех фест” средином априла, у мају “Мајски сусрети младих хармоникаша” у Лазаревцу, јун месец “Акордеон арт” у Источном Сарајеву (БиХ) и на крају сезоне такмичење у Италијанском граду Кастелфилдарду у септембру“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *