Частан пораз Колубаре од Партизана

Частан пораз лазаревачких рудара против Парног ваљка. Од првог минута пулени Бате Мирковића су опседали гол домаћина, а прва радост за црно -беле у 18. минуту када је Урошевић упутио са леве стране добар центаршут, а најприсебнији је био Николић који је са 7-8 метара погодио мрежу домаћина.

Рано вођство гостију умртвило је игру на терену, па је било мало изгледних прилика, а једини шут фудбалери Колубаре упутили су у 22. минуту када је Чадиковски шутирао изнад гола Кљајића.

Црно-бели су могли увећати предност у 41. минуту када је Милетић упутио шут ка голу зелено-црних, али је присебан био Баранин и избацио лопту из гола.

У другом делу меча црно-бели су предност увећали у 49. минуту када је поново добро центрирао Урошевић, а млади Ђерлек са 12 метара погодио небрањени део мреже Танасијевића. У 66. минуту у шеснаестерцу гостију сударили су се Кљајић и Јовановић. Измене код домаћина уродиле су плодом, јер су знатно убрзали игру, а то је донело и промену на семафору. Матијевић је добро циљао са 16 метара и погодио доњи десни угао Кљајића. У 86. минуту Матијевић је поново шутирао, али тик крај гола црно-белих.

Председник Колубаре Бојан Стевић је угостио председника Партизана Милорада Вучелића, који је пријатно изненађен условима које има Колубара.

„Пријатно сам изненађен јер ове услове немају ни неки супрелигаши и искрено се надам да ће Колубара наредне године бити међу прволигашима. Имају и добар тим и желим им сву срећу” казао је Вучелић.

Љубо Баранин је водио велику борбу са нападачима црно-белих и поред пораза задовољан је игром зелено-црних.

„Показали смо да имамо квалитетан састав јер смо часно изгубили од браниоца Купа Србије. Морам нагласити да је Саша Илић и даље велики мајстор ни једну лопту није изгубио или дао погрешан пас. Саша је као вино, што старији то бољи. Нас чекају мечеви у првенству и не смемо се уобразити овим резултатом, напротив треба да имамо мотив више“.

Занимљиво је да су у настваку меча резервисти оба тима се загревали иза гола Колубаре већина њих долазила до самог гола Танасијевића, а да то није уочио четврти судија Марко Делибашић.

Трибине су биле пуне, па је већина навијача стајала, јер како се чуло, продато је преко 2500 карата, а око 300 малишана из лазаревачих клубова је ушло беспатно.

КОЛУБАРА – ПАРТИЗАН 1:2(0:1)

Гледалаца 3000 судије: Ненад Минаковић(Н.Сад) 6,5

Матијевић 76 за Колубару, а Николић 18 и Ђерлек 49 за Партизан

жути картони: Каличанин(К) Ђерлек(Партизан)

КОЛУБАРА: Танасијевић 7 Цветковић 7 Цмиљановић 7 Золнајић 7 Баранин 7,5 Јеличић 7 дабић 6,5 Чадиковски 7(од 54 Јовановић 7) Каличанин 7 Кочић 6,5(од 72 Матијевић 7) Стојановић 6,5(од 60 Стевановић 7)

ПАРТИЗАН: Кљајић 6,5 Вулићевић 7(од 63 Цуцин -) Милетић 7 Остојић 7 Урошевић 7,5 Косовић 6,5 Смиљанић 7 Ивановић 6,5(од 81 Шћекић -) Илић 8(од 74 Јанковић -) Ђерлек 7 Николић 7

играч утакмице: Саша Илић (Партизан)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *