Ускоро престанак искључења воде у ноћним сатима и стабилизација водоснабдевања

Смањења притиска воде и њено искључење у касним вечерњим сатим  ускоро би требало да буде окончано.

Управник РЈ Водовод  ЈПКП Лазаревац Александар Арсеновић објашњава да су рестрикције биле неминовне јер није извршена ревитализација бунра на изворишту Пештан.

“Пре 20 година када је извориште Пештан пуштено у рад пролазило је између 120 и 130 литара секундних сирове воде у фабрику на прераду. Након двадесет година и после великог броја прикључака како у Лазаревцу, тако и у Лајковцу, сада у фабрику долази 70 литара воде. Два бунара су деградирана , један ради, а други је у јако лошем стању  а он је један од два најјача бунара на изворишту Пештан. Добили смо средства и потписан је уговор за ревитализацију три бунара  на изворишту Пештан и бунара на изворишту Непричавa.  У понедељак ће бити отворене понуде  и већ од уторка би требало да почне ревитализација првог бунара који је искључен. По завршетку ревитализације првог бунара, биће обустављена искључења воде у ноћним сатима“, каже Арсеновић.

Свако искључење воде представља додатни проблем за ЈПКП јер произведе најмање десет интервенција на пуцањима цеви.  Олакшавајућа околност је што се ушло у овај мало хладнији период у коме нема високих температура тако да се очекује да ће у наредних пет, шест дана водоснабдевање ући у нормалу, поручују из лазаревачког водовода.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *