Бранислав Радаковић већ трећу сезону у исландском прволигашу

Некадашњи сјајни голман Инђије Младости из Апатина и Колубаре Бранислав Радаковић, а потом један од најбољих тренера голмана у Србији, већ трећу сезону ради у исландском прволигашу Ка из Акурејрија, града на северу Исланда.

Највећи успеси овог клуба су освојено првенство 1989. и куп 1991.године. У сезони 1992. играли су на европској сцени и испали од Слободе из Тузле. Прошле сезоне освојили су пето место, што је најбољи успех поледњих десет година, а квалитете Бранислава Радаковића су препознали челници клуба и понудили су му сарадњу на дужи период.

„Радио сам у Војводини и када је стигао позив са Исланда радо сам га прихватио, јер је то нови изазов. Нисам се покајао, јер сам одлично примљен и самостално радим са голманима, моја је последња што је и моја жеља. У првом тиму су Кристијан Јајало (27) из БИХ и млади Исланђанин Арон Дангур (20) кога сам прекомандовао из омладинског погона. У прошлој сезони је стао међу стативе и показао да се ради о талентованом голману, па је добио позив у омладинску селекцију Исланда. Челници ФС Исланда су ме позвали у селекцију У 16 да стварам голмане, што је још једно признање“, објашњава Радаковић.

„Као у целом свету сезона није почела и не знамо када ће, али ако се то оконча у догледно време циљ клуба у новој сезони је искорак напред и да се покушамо домоћи изласка на европску сцену. Из далеког Исланда поздрав свим људима у Србији и поштујте препоруке стручњака, како би се ова пошаст што пре окончала и поново причали о фудбалу“, речи су Бранислава Радаковића.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *