Телефонска линија за особе које имају проблема са слухом или говором

Црвени крст Лазаревац отворио је и мобилну линију за грађане који су у изолацији, имају проблема са слухом или говором, а желе да поразговарају са неким и информишу се о тренутној ситуацији у земљи.

Запослени и волонтери стоје грађанима на располагању од 8 до 15 часова да им пруже помоћ у виду психосоцијалне подршке, посаветују по препорукама Министарства здравља и дају корисне савете шта све могу да ураде да им време брже прође у изолацији.

„Старије већином саветујемо да се редовно хране и узимају преписане терапије на време, редовно пију воду, одмарају током дана, смање време проведено у слушању разних непотврђених гласина и размишљају о њима, да читају књиге, редовно разговарају са пријатељима и породицом телефоном. Такође, једни од савета су да у току трајања изолације могу урадити одређене ствари за које раније нису имали времена, нпр. да покушају да среде старе фотографије. Важно је да дан људима који су у изолацији, тј. самоизолацији буде организован и да време буде структуирано како би сачували физичко и ментално здравље“, поручују из Црвеног крста Лазаревац.

Наши суграђани који имају проблема са слухом или говором могу да контактирају Црвени крст Лазаревац путем СМС-а, Vibera или WhatsApp-а на број телефона 062/854-6021.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *