Бледа јесен за фудбалере Колубаре

Јесењу титулу, мимо очекивања, освојили су фудбалери Мачве из Шапца који су ове јесни се вратили на прволигашку сцену, а на другом месту су фудбалери Слободе из Ужица, екипа која се само сплетом за њих срећних околности остали у Првој лиги Србије пошто се екипа Слоге из Петровца на Млави угасила, па Ужичани први испод црте се вратили на прволигашку сцену.

Многи су екипу Земуна видели на врху, али земунци су одиграли знатно испод реномеа што важи и за екипе који су стигли из Супер лиге, Јагодина у зони испадања, а ОФК Београд прикован на само зачеље прволигашке лествице.

Колубара није остварила резултате који су најављивани. Јесен су окончали на незавидном 14. месту са 14 освојених бодова.

Слаб старт и неефикасност је приморала челнике клуба да раскину сарадњу са Дејаном Николићем који је у десет кола освојио пет бодова без иједне победе са само три постигнута гола.

Стигао је тандем Братисав Бајић -Милан Куљић који су у полседњих пет мечева јесени освојили девет бодова уз две победе и три ремија.

Имали су прилику да остваре и трећу победу, али у последњем колу јесени поделили су бодове са фењерашом екипом ОФК Беогарда одигравши нерешено 3:3, а први део меча Лазаревчани су решили у своју корист резултатом 2:0.

Једанаесторица зелено-црних која је изашла на мегдан са романтичарима са Карабурме је на почетку меча села на терен изразивши негодовање због неизмирених обавеза. Шта се и колико коме дугује није познато, али је тачно да су то урадили на крају јесени можда и непотребно, а свакако да нису ни остварили очекиване резултате. За бег из опасне зоне потребно је одиграти знатно боље на пролеће, а са којим саставом то сада није познато, свакако ће доћи до неких промена у екипи јер има незадовољних, али и играча који нису оправдали свој долазак у Лазаревац. Наравно да челници клуба прво треба да одлуче ко ће повести екипу у наставак првенства са само једним циљем, да се обезбеди опстанак.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *