Бесплатна летња школа борилачких вештина

“Основна идеја летње школе борилачких вештина, коју раде клубови широм света, је пре свега да промовишемо здрав живот, да привучемо пажњу деце, да их заинтересујемо за вештине самоодбране и да, наравно, деца остану у форми и за време летњег распуста. Ја, као инструктор, и мајстор више различитих борилачких вештина, желим да деци пренесем што је могуће више знања из области свих борилачких вештина које знам. Ако узмемо у обзир да доста деце за време летњег распуста оде на село, код баке и деке и сл., одзив за летњу школу борилачких вештина је сасвим добар. Укупно имамо око 20 полазника”, рекао је за Праве новине, инструктор Рамиз Шабић.

Карате, аикидо, џудо, бојутсу, кобудо, џиу-џицу, само су неке од вештина које инструктор Шабић покушава да приближи полазницима летње школе, стављајући акценат на најефикасније технике самоодбране.

“Летњу школу борилачких вештина волим пре свега због дружења са другарима. Већ 8 година тренирам карате, али привлаче ме и друге борилачке вештине, пре свих вештине самоодбране. Посебно су ми интересантне технике одбране од напада ножем и пиштољем”, каже за наш лист тринаестогодишњи Андреј Антонијевић, кандидат за мајстора каратеа.

Летња школа борилачких вештина, коју органузије КК “Железничар” је бесплатна, трајаће до 01. септембра и могу је похађати сви који су заинтересовани, без обзира које су старосне доби.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *