Привредна делегација из Италије посетила Лазаревац

Привредна делегација града Милана, посетила је 23. јула општину Лазаревац. У пратњи најужег општинског рукводства, гости из Италије посетили су, између осталог, погон бивше фабрике београдске конфекције “Беко” и вински подрум “Милојевић” у Зеокама.

Повод посете је потенцијална сарадња у области привреде и представљење инвестиционих потенцијала општине Лазаревац. Гости из Италије су саветници међународне компаније “КПМГ”, која се бави привлачењем инвестиција и сарадњом приватног сектора земаља трећег света и Европске уније.

Госте из Италије, саветнике компаније „КПГМ“ који имају богато међународно искуство у привреди примио је председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић, помоћник председника за локални економски развој Александар Милосављевић и члан општинског Већа Ненад Бачанац.

Делегације из Италије током посете обишла је произвођача ракије и сувих шљива, Слободана Милановића из Стубице, произвођача вина Милована Милојевића из Зеока, произвођача сушеног воћа и поврћа Радивоја Ђурића из Рудоваца, као и објекат бивше београдске конфекције „Беко“ у Лазаревцу.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да посета делегације из Италије представља само први корак и да се нада даљем развоју и интензивирању сарадње лазаревачких и италијанских привредника.

Александар Милосављевић, помоћник председника ГО Лазаревац нагласио је да на територији наше општине постоји велики инвестициони потенцијал за организовану производњу пољопривредних производа.

Он је приликом посете објекту „Беко“ рекао да је циљ посете да се гости упознају са статусом објекта, а да иначе постоји јако добра сарадња са стечајним управницима који воде стечајни поступак овог објекта.

„Градска општина Лазаревац покушава да промовише „Беко“ као изузетно вредан инвестициони потенцијал, нарочито после реконструкције саобраћајнице 1300 Каплара, од када имамо све услове да овде започнемо производњу“.

„Објекат „Беко“ у Лазаревцу не ради од 1995. године. Објекат је површине око 4000 квадрата, са земљиштем од око хектар. Има изузетно вредну и локацију и могућност организације било које привредне делатности“, додао је Милосављевић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *