ЗАБРАЊЕНА ПРОДАЈА УГЉА ГРАЂАНjМА

Електропривреда Србиjе забранила jе предузећима РБ „Колубара“ и ТЕ „Костолац“ продаjу угља индустриjи и грађанима, под претњом дисциплинским мерама, пише данашњи “Блиц”.

Како оваj лист преноси у данашњем издању, директор ЕПС-а Александар Обрадовић, послао jе 4. септембра допис директорима РВ “Колубара” и ТЕ “Костолац”, у коjем препоручуjе обуставу испоруке угља за индустриjу и домаћинства.

На питање „Блица“ зашто су обуставили испоруку угља, ЕПС jе одговорио:

„Због последица маjских поплава, ради обезбеђивања залиха угља на депониjама у термоелектранама како би се за привреду и грађане Србиjе обезбедило стабилно снабдевање електричном енергиjом у предстоjећем зимском периоду, Рударском басену “Колубара” и „Термоелектранама-коповима Костолац“, препоручено jе да до даљњег обуставе испоруку свих врста угља и у велепродаjи и у малопродаjи за купце у категориjама индустриjа и широка потрошња“.

„Блиц“ наводи и да домаћег угља коjи jе наjjефтиниjи за греjање, сада нема ни за стоваришта коjа снабдеваjу грађане, да га неће добити ни удружења синдиката, пензионера и инвалида, коjа су огрев уговорила преко тендера од 29. jула.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *