Више од три децениjе чекали воду

У Улици Велимира Веце Лесендрића, од 1. jула до 28. септембра ЈКП „Београдски водовод и канализациjа” положило jе нову водоводну мрежу, а радови на прикључивању домаћинстава су у току. На овоj локациjи урађено jе безмало два километра водоводне мреже, а 17 од укупно 42 куће добило jе воду.

„Радови се поjачаваjу, а на терену ће свакодневно бити три екипе, док су четири екипе ангажоване у Врбовну. Очекуjемо да се у ова две насеља на београдски водовод прикључи по 1.000 кућа, тако да ће свих 2.000 становника од половине следеће године имати воду. За оваj посао град jе издвоjио више од милион евра, а партиципациjу на рате плаћаjу и грађани“ ,рекао jе Горан Весић.

Он jе додао да jе захваљуjући средствима коjе jе Град Београд одвоjио за изградњу водовода Врбовно–Степоjевац у износу од скоро милион евра, Градска општина Лазаревац преусмерила средства планирана за изградњу овог водовода на изградњу водовода Араповац–Миросаљци–Стрмово–Пркосава, а дуги крак Араповац–Јунковац. Целокупна инвестициjа jе око 250 милиона динара, а први део коjи jе издвоjен за оваj проjекат вредан jе 144 милиона, рекао jе Весић.

На оваj начин Град Београд показуjе да су му сви делови Београда подjеднако важни, додао jе Весић.

„Сваки становник Београда треба да има и воду и струjу и канализациjу, али то нажалост ниjе тако. Многи делови града jош увек немаjу воду, а чак трећина нема канализациjу. Таj елементарни проблем мора да се решава како би се наставило са другим инфраструктурним улагањима“, нагласио jе Весић.

Више од три децениjе житељи овог села чекаjу на воду, а то jе потврдио и мештанин Радисав Лесандрић, коjи jе прецизирао да jе село имало техничку воду, али нередовно. Он jе изразио велику захвалност месноj заjедници, Општини Лазаревац и Граду Београду.

Оваj део Лазаревца био jе угрожен и лети и зими, рекао jе заменик председника општине Лазаревац Боjан Стевић. Он jе прецизирао да jе и сама општина уложила средства у ширење водоводне мреже, а то jоj jе било омогућено управо зато што jе град инвестирао у Степоjевац и Врбовно.

У наредном периоду северни и североисточни део Лазаревца, то jест више од седам месних заjедница са око 15.000 становника добиће воду и тако бити у равноправном положаjу са осталим житељима Београда.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *