Весић најавио инвестиције у Лазаревцу

Градски менаџер Горан Весић обишао је радове на санацији канала реке Лукавице, где је урађен  насип односно обалаутврда која је уништена у мајским поплавама 2014. када се и река излила. За ове радове Град Београд је преко ЈВП „Београдводе” ове године издвојио 16 милиона динара.

Такође, Град Београд, Република Србија и донатори прошле године су издвојили око 170 милиона динара за регулацију Колубаре и њених притока и на тај начин обезбедили заштиту грађанима Лазаревца од поплава.

„Планирана улагања за ову годину су око 50 милиона у канале односно насипе на територији општине Лазаревац“, рекао је Весић-

Весић је најавио инвестицију од 75 милиона у Улицу Станислав Сремчевић Црни, затим, изградњу дома за децу са сметњама у развоју, полагање камена темељаца за породилиште у Лазаревцу.

Он је обишао радове на асфалтирању Улице Бошка Милутиновића у МЗ Велики Црљени, где ће се према Весићевим најавама радити и канализација, као и адаптација амбуланте.

„Такође, надам се да ћемо у априлу објавити да имамо 200 хектара индустријске зоне у Лазаревцу и да ће то поспешити развој ове општине и отварање нових радних места. У току су и послови на водоводу Степојевац и Врбовно. У Лазаревац доста улажемо и мислим да грађани могу да буду задовољни”,  рекао је градски менаџер и додао да се новац из буџета равномерно распоређује на све градске општине које су од пођеднаке важности.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић, председник Скупштине Лазаревца Томислав Рикановић и заменик председника општине  Бојан Стевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *