Ускоро топле пробе – све спремно за нову грејну сезону

Директор ЈП „Топлификација“, Вукашин Јањевић је упозорио грађане да у наредних петнаестак дана обрате пажњу на своје инсталације, као и да све неправилности и евентуалне кварове пријаве надлежним службама.

„Ја морам да поменем да смо ми претходних година доста радили, бар када су у питању те главне линије, доста тога смно санирали, реконструисали, као и у овој години. Поменуо бих угао улице Николе Вујачића и Дула Караклајића иза „лучне зграде“ , затим насеље Стадион, улица Николе Тесле у којој смо раније ималки пуно проблема и највећа инвестиција ове године која је још у току је улица Станислав Сремчевић Црни. То би требало да буде готово до почетка грејне сезоне. Постоји део потрошача који је већ био у систему и којима треба омогућити грејање и постоји део потрошача који до сада није имао грејање и који треба да се прикључе на систем“.

„Очекујем да ће у овом почетном периоду бити проблема и пуцања и то је за сваку сезону нормално али то се превазиђе, стабилизује се систем и надам се да ће као и прошлих сезона бити добро грејање“, каже Јањевић.

Када су у питању нови потрошачи, план и стратегија за следећу годину је да то буде  година у којој ће се радити на омасовљењу прикључења.

„Пре свега морамо припремити услове за такву активност. Друга ствар коју морамо урадити у наредном периоду је измена ценовника, како би то прикључење било јефтиније и повољније, као и да уђемо са комплет пакетом који ће бити повољнији и за грађане и за Топлификацију, како би оствбарили бољу контролу и квалитет“.

Цена грејања није мењана од 1. јануара 2015. године. Директор Јањевић каже да на почетку сезоне неће бити промене цена, али у складу са предвиђеном методологијом ипак ће морати да се ради корекција цена.

„Што се тиче радова у наредној години, постоји део послова који смо планирали за ову годину, али нисмо успели да одрадимо, искључиво из финансијских разлога. Пре свега мислим на улицу Војводе Степе и на санацију и реконструкцију линије за Дом здравља и за ново породилиште“, рекао је Јањевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *