Сви у оквиру ЕПС-а сада су и формално jедан тим

У РБ „Колубара” одржан први састанак са представницима привредних друштава о почетку корпоративизациjе ЕПС-а.

kolubara

Александар Обрадовић, директор „Електропривреде Србиjе” и део чланова Одбора извршних директора ЕПС-а посетили су данас седиште Рударског басена „Колубара” у Лазаревцу и са менаџментом овог привредног друштва и синдикалних организациjа разговарали су о почетку процеса корпоративизациjе компаниjе.

Како jе истакао Обрадовић, ово jе први састанак у низу сусрета са представницима свих привредних друштава у оквиру ЕПС-а. Након што jе Влада Републике Србиjе краjем прошле године донела закључке о новим статутарним променама у компаниjи, почело jе ново поглавље у развоjу српске електропривреде.

kolubara

– Суштина процеса корпоративизациjе jе да су сада сви у оквиру ЕПС-а и формално jедан тим. Залагањем свих запослених у оквиру система, преузимањем одговорности и повећањем ефикасности, бићемо припремљени за буран период коjи очекуjе српску електропривреду на тржишту електричне енергиjе. У интересу свих нас jе корпоративизациjа компаниjе, кроз процес централизациjе и унапређење процеса управљања. Прва фаза траjаће до 1. jула ове године, са циљем да етапно, до 1. jула 2016. године, ЕПС група постане акционарско друштво. ЕПС мора остати jединствена и jака фирма, како не би било простора за распарчавање компаниjе, а са основним циљем да ЕПС остане већински државно предузеће, као наjвиталниjи државни ресурс. Кроз централизациjу компаниjе и унапређење процеса управљања успећемо да створимо ефикасниjу, конкурентниjу и боље организовану компаниjу – рекао jе Обрадовић.

Обрадовић jе обjаснио да jе изузетно важно да се сви нивои управљања укључе у интерну комуникациjу како би дали идеjе и смернице за потенциjалне уштеде и повећање ефикасности. Како jе на састанку истакнуто, рударство jе витална грана ЕПС-а, а РБ „Колубара”, као наjвећи произвођач угља у земљи од изузетног значаjа за одржавање електроенергетске безбедности и независности.

Састанку су присуствовали извршни директори Александар Сурла, Драгана Раjачић, Слободан Митровић и  Драган Јовановић, Милорад Грчић, директор РБ „Колубара”, менаџмент овог ПД и представници огранака, производних погона и сектора,  као и синдикалних организациjа ЕПС-а и РБ „Колубара”.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *