Субвенције за пољопривреду

Заменик председника ГО Лазаревац, Бојан Стевић, истакао је да општина мора много више новца да улаже у пољопривреду и подстиче развој свих њених грана.

Снежана Брачар, директор Управе за пољопривреду  Града Београда каже да су Секретаријат за пољопривреду и Управа за пољопривреду Града Београда ове године за подстицајна средсства у области пољопривреде издвојила 40.540.000 динара, што је за око 18 милона више него што је било издвојено у прошлој години.

– Слажем се са Бојаном Стевићем који је рекао да ове године није било заступљено сточарство и ми ћемо се потрудити да обухватимо и ову грану. Ове године иимамо подстицајна средства у области воћарства, повртарства и пчеларства и имамо две обуке које су у области органске производње и пчеларства. Позивамо све заинтересоване произвођаче са територије општине Лазаревац да се пријаве, а све информације у вези Јавног позива који је објављен 18. марта могу добити у општини ,   директно у Београду у улици Краљице Марије или на сајту Града Београда.  Било би лепо да ове године буде много више пољопривредних произвођача заинтересованих за подстицајна средсства“ , рекла је она.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *