Министар Велимир Илић посетио Лајковац и Лазаревац

Он је са представницима општина али и са представницима политичке опције Нова Србија, чији је и сам председник, обишао неколико локација на територији Лајковца и Лазаревца на којима се налазе клизишта.

Председник општине Лајковац , Живорад Бојичић захвалио је Илићу на свему што је Влада Републике Србије урадила за општину Лајковац.

“Ми смо пре неколико дана добили и званично решење  у коме стоји да је и након друге ревизије која је извршена,  а која се односила на коришћење средстава неопходних за санацију последица од поплава. Помоћ у износу од  26. 108.323 динара наменски и праведно  су утрошена, каже Бојичић. Приспело је још 4 милиона која су још раније била оправдана, а општина Лајковац је уложила још 50 милиона динара, ван ових средстава, када је у питању санација штете од поплава”, рекао је Бојичић.

Илић је са предстаавницима локалне самоуправе обишао клизишта у Словцу, Пепељевцу и Ћелијама, након чега је посетио и општину Лазаревац. Он је на терену упознат са проблемима и последицама поплава из 2014. године. Након посете спомен костурници и Храму Светог великомученика Димитрија  , обишао је и МЗ Миросаљци и Шопић.

–  Ако смо направили катастар клизишта, ту нема више никада градње.  Битно је да све оно што се не исплати за санацију , што не може да се санира, буде премештено на друго, стабилно место.

Штете су биле од 1, 700.000.000 евра. Не можемо све одједном да санирамо.  То је за државу много да се уради и за пет година а  камо лли за једну, две, каже Илић.   Из тог разлога смо морали а и Премијер је инсистирао, да нааправимо приоритете. Не можемо да вас лажемо и кажемо да ће све бити урађено за месец дана. Урадићемо колико можемо и за колико смо сигурни да можемо да платимо, истакао је он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *