Синдикат захтева хитну обуставу реорганизациjе ЕПС-а

 У саопштењу се каже:

Синдикат радника ЕПС jе на своjоj седници jзвршног одбора, одржаноj у петак 09.10.2015. године разматрао актуелну ситуациjу и анализирао процес реорганизациjе и како Ви кажете утезања ЈП ЕПС-a и донео следеће ОДЛУКЕ:

  1. Да Ви и Ваш високо стручни колегиjум или тим извршних директора хитно обуставите даљи процес реорганизациjе Електропривреде Србиjе и да у хитном року организуjете састанак са Синдикатом радника ЕПС на коме Синдикат захтева од Вас обjашњења по разним питањима.

–              Поставка новог начина колективног руковођења у привредним друштвима у производњи и почетак уништења истих.

–              Разбиjање дистрибутивних привредних друштава на и Вама непознат начин, у сто вариjанти.

–              Наjава гашења производних капацитета.

–              jнициjатива за израду анекса Колективног уговора чл. 63., у коjоj сте потпуно занемарили текст истог члана и покушали да избаците себе и своjе сараднике.

–              jзрада систематизациjе радних места

–              Статус издвоjених предузећа

–              Обjекти друштвеног стандарда.

Поштовани, већ дужи временски период се, у своjим наступима у медиjима, позивате на сагласност синдиката за све што радите, што ниjе тачно. Од Вас тражимо да нам Ваши извршни директори и Ви обjасните колико делова система сте, већ, демонтирали и изменили систематизациjу криjући од нас и колико специjалиста и експерата поставили као замену за бивше директоре.

–              Тражимо од Вас да нам хитно обjасните понашање извршних директора за финансиjе и корпоративне послове.

–              Захтевамо да одложите седницу Надзорног одбора заказану за 15.10.2015. године до састанка са нама и, надам се, договора око ОДС и свега што jе везано за цео систем дистрибуциjа, а поучени накарадним прављењем ЕПС Снабдевања итд.

–              Очекуjемо хитан састанак са Вама, у противном тражићемо смену комплетног руководства ЈП ЕПС и одговоре од Владе Републике Србиjе!

Ако не добиjемо одговор до уторка 13.10.2015. године до 15:00 часова бићемо принуђени да кренемо у све видове синдикалне борбе, укључуjући и ступање у генерални штраjк и обуставу рада !

У потпису председник синдиката ЕПС-а, Милан Ђорђевић.

                                                                                  

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *