Северна обилазница и монтажни плац ПК “Радљево” биће готови до краја године (ВИДЕО)

До Нове године биће завршен монтажни плац будућег површинског копа “Радљево” и северна обилазница око копа, најавио је данас  в.д. директора ЈП ЕПС Милорад Грчић.

Радове на северној обилазници ПК “Радљево” су данас обишли, поред Грчића и председник општине Уб Дарко Глишић, руководство РБ “Колубара” и председник Синдикалне организације Колубаре Миодраг Ранковић. 

“Данас смо овде да обиђемо радове на два значајна посла, изградња пута северне обилазнице дужине 1.557 метара вредне милион евра, и на великом монтажном плацу површине пет хектара чија вредност је два милиона евра. За врло кратко време доћи ћемо и до угља”, рекао је Грчић.

Он је захвалио запосленима у Општини Уб кооји су у веома кратком року завршили поступак експропријације на око 300 хектара где се ови објекти граде.

Председник Општине Уб Дарко Глишић истакао је да је непотребно говорити о томе колико је коп “Радљево” значајан за читаву Србију па и за Уб.

“Уб већ неколико година ужива предности које доноси реализација једног овако грандиозног пројекта. Ја сам веома захвалан председнику Републике који је пуно помогао, директору Грчићу као некоме ко је ту да се стара о реализацији пројекта, и председнику синдиката Колубаре и свима који су иза њега стајали схватајући значај не само у локалним оквирима већ и за читаву земљу”, рекао је Глишић.

Миодраг Ранковић, председник Синдикалне организације Колубаре, нагласио је да је коп Радљево будућност рударског сектора.

“Све ово даје сигурност да ће се угаљ још дуго копати на територији општина Уб и Лазаревац и он је доста значајан, јер ће у неко догледно време заменити наше старије копове”, рекао је Ранковић.

Он је додао да је отварање копа Радљево одговор свим лобистима који причају како се угаљ више неће копати.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *