Представници ММФ-а у посети Колубари

Представници ММФ-а заједно са Министром рударства и енергетике Александром Антићем и в. д директора ЕПС -а Милорадом Грчићем обишли су данас РБ Колубару и ТЕНТ Обреновац.

Грчић je рекао да је ово веома важна посета за Електропривреду Србије.

„Данас имамо прилику да заједно са представницима ММФ-а видимо како се одвија процес производње угља и електричне енергије у термо сектору. Колубара и ТЕНТ производе скоро 55 процената од укупно произведене електричне енергије у Србији и гарантују и симболизују сигурност снабдевања електричном енергијом свих корисника и потрошача у Србији“, рекао је он.

Грчић је истакао и да се пројекат хомогенизације приводи крају, те да ће на тај начин бити постигнут идентичан квалитет и идентична калоријска вредност угља који се шаље у термоелектрану и да ће бити чистији угаљ који ће смањити застоје у самој електрани.

James Roof представник ММФ -а за Србију,  каже да је било много разговора у последњих неколико година са министром Антићем и директором Грчићем на тему ЕПС -а и да им је веома драго што су у прилици да виде како заиста функционишу копови. „ММФ се бавио ЕПС-ом као најважнијом компанијом у Србији и драго нам је што можемо видети напредак у ЕПС-у  у смислу ефикасности и прогреса који ће се наставити и у будућности.“

Александар Антић, Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије истакао је да верује да је веома значајно то што је делегација ММФ у ЕПС -у јер је на терену много јаснија слика свега онога са чиме се ова компанија и сви у енергетском сектору сусрећу .

опширније у штампаном издању

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *