Положен камен темељац за трафостаницу 35/10 кV „Лазаревац 4“

Поводом почетка изградње трафостанице 35/10 кV „Лазаревац 4“ код језера Очага камен темељац положили су в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић и председник општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Цена трафостанице је око 150 милиона динара, а на територију општине Лазаревац улаже се и 120 милиона динара у аутоматизацију, односно даљинско управљање свим малим трафостаницама и комплетном мрежом. Оба пројекта ће бити завршена до краја 2020. године, истакао је Грчић.

„Када је струја у питању, у овом региону радимо још нешто. Проширујемо постојећу 110 кV трафостаницу у Љигу, градимо потпуно нову ћелију и тај захват нас кошта нешто испод 100 милиона динара. Биђе такође завршен до краја ове године“, рекао је Грчић и додао да су у Горњем Милановцу изградили нову трафостаницу од 110 кV.

Угалање у дистрибутивну мрежу у Лазаревац са урађеним и започетим пројектима износи 400 милиона динара, а последње озбиљно улагање било је 1993. године. „Циљ нам је да Лазаревац добије двосмерно напајање електричном енергијом, да ни један грађанин више нема проблем са снабдевањем електричном енергијом и да оспособимо индустријску зону коју је општинска власт, на челу са председником Бојаном Синђелићем, предвидела у овом региону. Циљ нам је да створимо предуслов да председник Александар Вучић доведе једну велику фабрику у Лазаревац и да омогућимо напајање аутопута ‘Милош Велики’ и будућег коридора ‘Вожд Карађорђе’“, истакао је Грчић.

Захвалност председнику Републике Србије изразио је захвалност и председник општине Бојан Синђелић, који је додао да је важна одлука Владе да ће „Вожд Карађорђе“ проћи кроз Лазаревац, чиме ће наша општина постати занимљивија инвеститорима који ће овде да отворе своје производне погоне.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *