Почела изградња затвореног базена у Лајковцу

“Данас започињемо радове на овом спортско-рекреативном објекту. Биће изграђена два базена, од којих ће један бити димензија 25х34 метра и дубине 2 метра и он ће бити пливачки, док ће други базен бити дечји и биће димензија 25х8 метара. Оба базена ће бити смештена у објекат површине око 2000 квадратних метара. Ту ће постојати и један галеријски простор у коме ће се налазити кафић или неки други простор за опуштање, а све то прате санитарни чворови, гардеробе, пријемни пултови, амбуланта у којој ће бити лекар, а наравно, биће присутна и одређена администрација. Комплетна инсталација биће смештена у простору испод мањег базена. Ово је прва фаза радова, у оквиру које је обухваћена изградња самог објекта, прилазни пут и простор око самог објекта”, истакла је за наш лист представница фирме “Alex Engineering & Construction”, Љиљана Обрадовић.

Симболичним бацањем првих лопата малтера, Андрија Живковић, Ненад Џајевић и Живорад Бојичић, означили су почетак изградње овог објекта, а председник општине Лајковац је изразио своје задовољство, што ће, након толико година чекања, Лајковчани добити први затворени базен у колубарском округу.

“Морам да подсетим да све општине у колубарском округу имају отворене базене, али општина Лајковац ће се издвајати од суседних општина јер ће ово бити први затворени базен у колубарском округу, који ће бити мултифункционалан и који ће моћи да се користи током целе године. Управо то је предност овог базена. Рок за завршетак радова је 205 календарских дана, али у зависности од временских прилика, тај рок ће можда бити и нешто краћи, али можда и нешто дужи. Ово је први капитални пројекат које ово општинско руководство спроводи у свом мандату и ја се искрено надам да ћемо сви бити поносни на овај објекат, када буде завршен”, рекао је Живковић.

Први човек лајковачке општине је изразио наду да ће, уколико временске прилике дозволе, већ у току лета наредне године први купачи моћи да користе овај спортско-рекреативни објекат.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *