Изложба Бранке Вујновић “Пут до лајковачке пруге”

Бранка је рођена у лазаревачком Дрену 1954. године, а сликарством се бави од раних школских дана. До сада је имала пет самосталних, а учествовала је и на десетак колективних изложби. Шесту самосталну изложбу Бранке Вујновић, приредила је Александра Танић, историчар уметности, а пред само отварање, ауторка нам је открила пар детаља о мотивима којима су њени радови инспирисани, али и о њеном уметничком идентитету.

“Када су у питању портрети, на мојим сликама се најчешће налазе чланови моје породице, а такође волим да на платно преносим приче појединаца из неких историјских догађаја, наравно, онако како их ја доживим и видим јер заиста волим да слушам старије људе, који имају шта да кажу. Ова изложба носи назив “Пут до лајковачке пруге” јер ово је моменат неког пресека у мом досадашњем раду. Дакле, довде стигох, а где ће ме пут одвести даље, видећемо”, истакла је за наш лист, Бранка Вујновић.

Поред платна, осликава и грнчарију, али и стакло, а сви заинтересовани Лајковчани ће Бранкине слике моћи да виде радним данима у галерији КЦ “Хаџи Рувим”, до краја новембра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *