ОТКАЗj У КОЛУБАРj МЕТАЛ

47 радника „Колубаре Метал“, односно Рударског басена „Колубара“ запослених преко ПП уговора, према Одлуци коjа jе донета 22. октобра, остаjе без посла. Одлуку коjа jе неприjатно изненадила све запослене у Металу, а нарочито шокирала 47 ПП радника, потписао jе генерални директор ЕПС-а Александар Обрадовић. Први ПП уговори истичу у петак 31. октобра,а у наредном периоду и сви остали.

Ови радници на привремено повременим уговорима,  раде у директноj производњи и то већ између 3 и 11 година, а већина њих су деца радника, или деца умрлих радника. Револтирани информацоjом да им уговори након толико времена неће бити продужени, прво су се обратили синдикату, односно председници Синдикалне организациjе „Колубаре Метал“  Мирjани Марковић.

„Упутили смо захтеве директору „Колубаре“ Милораду Грчићу и директору ЕПС-а Александру Обрадовићу да се нашим радницима продуже уговори, jер то су људи коjи раде годинама, неки и више од десет година у Металу, и то у директноj производњи“, каже председница синдиката и истиче:

„Постали смо део Колубаре и тражимо да се поштуjу исти принципи и критериjуми па сваком основу, као и за остале раднике Колубаре. Синдикат стоjи иза њих и даће им безрезервну подршку до краjа“.

Према речима Марковићеве, никаквих наjава о томе да ће ових 47 људи остати без свог радног места, и то у директноj производњи, где према свим претходним  изjавама директора има мањка радне снаге, ниjе било.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *