Обележен Свети Прокопије – за рударе честитке и најлепше жеље

Министар рударства и енергетике Александар Антић честитао је свим рударима славу, са жељом да их њихов заштитник чува и да тај изузетно тежак посао раде безбедно, да обезбеде материјалну сигурност својим породицама и да им се свакога дана врате кући.

„Желим да се захвалим свим запосленима у ЕПС-у, рударима, представницима синдиката, зато што смо у претходном периоду имали квалитетан и партнерски однос. Резултат је поштен и квалитетан колективни уговор који запосленима у ЕПС-у, а пре свега рударима, гарантује права која заслужују и увек ћемо се борити да њихова права буду још већа”.

“Иако смо почетком године имали релативно слабије резултате у производњи угља као последицу хладног јануара, и клизишта на Пољу „Д”, снажним ангажовањем рудара и менаџмента компаније успели смо да достигнемо планове и да нам електроенергетски систем остане стабилан”, истакао је Антић.

Антић је рекао да је Влада са синдикатима ЕПС-а и Колубаре изградила однос заснован на уважавању захтева, али и на уважавању реалности.

В.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић уз честитке рударима подсетио је да је доказ колико је рударски сектор у Србији важан и колико је рударски басен Колубара важан јесте управо ова 2017. година. “Ове године имамо проблем на који нико од нас не може да утиче, а то је ужасно лоша хидрологија. Скоро 40% је лошија производња из хидро сектора у овој години. Да би одржали енергетску стабилност управо највећи терет поднели су рудари. Та разлика се надокнађује електричном енергијом произведеном из угља”, рекао је он. 

Председник синдиката радника ЕПС-а Милан Ђoрђевић честитао је празник свим рударима како површинске, тако и подземне експлоатације.

„Мени је посебна част данас обзиром да сам и ја из Колубаре, рудар, да поздравим уважене званице. Желим свим рударима пуно здравља, пре свега. Тешка су времена, много људи оболева, много људи одлази у превремену пензију, ружне се ствари догађају. Ипак ја се са својим колегама синдикалцима борим и сви рудари са нама за оне лепше тренутке, а то су да дамо производњу, да одужимо држави оно што јој дугујемо, а држава да се нама за то одужи на свој начин, адекватно кроз Колетивни уговор. За сада је све у правом партнерском односу и ја се искрено надам да ће тао бити и даље“.

Миодраг Ранковић председник синдиката РБ Колубара уз честитке рударима поводом њихове славе поручио је да у тешким условима сачувају себе и своје здравље. „Увек су давали свој максимум и ја мислим да ће тако бити и ове године“, рекао је он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *