Награде за најбоље студенте

Награђено је 50 лазаревачких студената са просечном оценом студирања преко 8,5. Међу њима је 38 студената са просечном оценом студирања између 8,5 и 9,5 који су остварили право на награду у новчаном износу од 81.600,00 динара и 12 студената са просеком преко 9,5 којима је припала награда у износу од 91.600,00 динара.

Председник Синђелић уз честитке студентима, рекао је да ће се Градска општина Лазаревац потрудити да и следеће године настави са овом праксом и у складу са могућностима определи већа средства за ученике и студенте.

Присутне студенте је поздравио и заменик председника Градске општине Лазаревац Милоје Живановић, честитао им на оствареним резултатима, пожелео много успеха у наставку школовања и изразио наду да ће једнога дана бити угледни грађани ове општине са заснованим породицама и успешним каријерама.

Скупштина Градске општине Лазаревац је крајем 2016. године донела одлуку о наградама Градске општине Лазаревац којом је дефинисано да се награде могу доделити мајкама новорођене деце, противградним стрелцима и студентима и ученицима са територије општине Лазаревац. На основу поменуте одлуке, Савет за образовање Већа Градске општине Лазаревац је у јуну 2017. године, расписао Јавни позив за доделу награда студентима факултетских установа у Републици Србији, којим су јасно дефинисани услови и критеријуми, као и потребна документација за остваривање права на награду. Коначна листа студената који су остварили право на награду  објављена је 27. јуна 2017. године. 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *