Неизвесна година за ЈПКП Лазаревац

 „За ову годину усвојен је буџет у коме је мање новца одвојено за комунално, што значи да ћемо на чистоћи и зеленилу имати још мањи обим посла.  Видећемо шта ће бити у ребалансу у јуну и да ли ћемо успети нешто више новца да добијемо. За капиталне инвестиције одвојено је јако мало средстава, а да ли ћемо шта добити од Београда то је још само на обећањима и на “дугом штапу“.  Локална самоуправа треба да се за та средства избори и да их определи“, каже Крстовић.

Он је рекао да је у прошлој години било довољно воде, али да је за ову годину због недостатка средстава питање да ли ће било који бунар бити ревитализован и избушен.

„Нивои су опали, изворишта су раубована. Пре пар дана нам је  је један бунар на Пештану запескарио, пробаћемо да га спасемо колико будемо могли, том попстројењу је одавно истекао рок трајања и само напорима запослених успевамо да их одржимо у функцији“, каже Крстовић.

„Непричава је у мало бољм стању, али она нема довољно капацитета. Ту недостаје један бунар и два на Пештану да би нартедних 4-5 година били мирни. Видећемо шта ће лето донети, а најављују паклене дане. Ми ћемо урадити све што можемо да обезбедимо људима да имају воде“, каже он.

Он је закључио да ЈПКП све пријаве квара, ако не у истом дану, решава најкасније у дан, два.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *