Милорад Грчић обишао радове у тунелу Бранчић

Милорад Грчић, в.д. диретора ЕПС, обишао је данас радове на изградњи трафо станица и полагању каблова за напајање, код тунела Бранчић на Коридору 11.

По његовим речима, тунел Бранчић дужине 980 метара на аутопуту Београд-Чачак биће комплетно опремљен електро напајањем и спреман за саобраћај пре краја априла. 

Вредност радова које финансира ЕПС на постављању каблова за напајање тунела износи 90 милиона динара.

Дужина кабла који креће од трафо станице Љиг (напона 110/20 кВ) до тунела, са једне стране износи 7,5 километара, а са друге 4,5 километара.

Остало је, наводи Грчић, да се постави још 250 метара кабла на једној страни тунела и тиме је напајање за тунел Бранчић решено.

„Циљ нам је да тунел дужине 980 метара буде напојен са две стране и тиме ћемо имати стабилно напајање. Због тога се граде две трафостанице напона 20 кВ, са обе стране тунела”, објашњава Грчић и наводи да станице граде Коридори Србије, односно, радове изводи предузеће Енергопројект.

Грађевински радови су, каже, у поодмаклој фази, након тога следи монтажа опреме у трафо-станицама и завршетак полагања каблова од трафо-станице Љиг.

„Оба кабла и обе трафостанице, комплетно напајање тунела Бранчић биће завршено пре краја априла. Када би било потребе да се за 15 дана пусти ова деоница аутопута, ми бисмо и то могли да урадимо”, каже Грчић.

Грчић је поручио и да ће надлежни из ЕПС-а долазити сваких десет дана да прате динамику радова.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *