Обележен Светски дан аутизма

Корисници Дневног боравка деце и омладине ометене у развоју, малишани из лазаревачке предшколске установе, ученици ОШ „Војислав Вока Савић“, ученици музичке школе и млади каратисти из клуба „Колубарац“ обележили су кроз посебан програм Светски дан аутизма и тако нас подсетили да је међусобно разумевање и прихватање различитости оно што свет чини бољим и лепшим.

Дефектолог Љиљана Милић објашњава да је аутизам у експанзији и да се четири пута чешће јавља код дечака него код девојчица, а по подацима организације „Аутизам Европа“ данас аутизам има свако стото дете.

Овај дан обележили су и ученици ОШ „Дуле Караклајић“ који су прошетали од школе до Библиотеке „Димитрије Туцовиће“ обучени у плаво у знак подршке особама са аутизмом. Испред библиотеке организована је оригами радионица, а деца су на плавим папирима исписала поруке о пријатељству и љубави, које су потом поделили пролазницима. Ученици и наставници су у знак подршке особама са аутизмом носили плаве оригами цветове и беџеве са натписом „И ја постојим“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *