Кинеска компанија „Меи Та“ нуди посао Лазаревчанима

Велики број, претежно млaдих, овом приликом пријавило се на конкурс у нади да ће наћи посао.

Андрија Ђујић, менаџер одељења за људске ресурсе  компаније “Mei ta Europe“ рекао је  да је пријатно изненађен бројем Лазаревчана који су заинтересовани за посао.

„Ми смо у фази масовног запошљавања зато што нам расте производња, јер се повећавају захтеви купаца и ниво поверења у рад наше фабрике. Надамо се да ћемо данас наћи довољан број оних који су заинтересовани да раде код нас“, рекао је он.

Према његовим речима, ова фабрика у просеку запошљава од 200 -250 људи на месечном нивоу и тај тренд ће трајати до јуна. 

У плану компаније је да у марту започне са изградњом још једне фабрике у Обреновцу, тако да ће запошљавања бити и у другој фази, односно када и друга фабрика буде завршена.  „Меи та“ у Обреновцу тренутно броји преко 1000 запослених, а очекује се да ће до јуна бити примљено још око 600 радника.

Предраг Јовановић, члам Већа ГО Обреновац позвао је оне све Лазаревчане који нису могли да дођу, да се на сајту ГО Обреновац пријаве на стално отворен Конкурс.

Председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић, је истакао да је веома важно то што Лазаревчани имају прилику да и на овај начин обезбеде себи ухлебљење и  да се тако смањи стопа незапослености .

„Ми, као што знате, последњих година интезивно радимо на смањењу броја незапослених на територији наше општине и ја обвом приликом желим да се захвалим и ГО Обреновац и компанији „Меи та“  што је на овај начин изашла у сусрет свим незапосленим лицима на територији наше општине, како бисмо, тимским радом смањили стопу незапослености, а сигуран сам да су људи који су данас дошли овде да конкуришу за посао вредни и марљиви људи“, рекао је Синђелић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *