Снег није изненадио Лазаревчане и Лајковчане

По речима Александра Булатовића из Штаба за ванредне ситуације ГО Лазаревац, екипе су на терену, а путни правци првог и другог реда су проходни.

„Са најавом првих падавина у току ноћи, све екипе „Београд пута“, „Предузећа за путеве“ и ЈПКП „Лазаревац“ су на терену.  Сви путни правци првог и другог приоритета су очишћени током јутарњих часова. Падавине су мањег интензитета и прати се даљи ток временске прогнозе“, рекао је он.

Путеви су проходни и на територији општине Лајковац, потврдио је заменик председника општине Ненад Џајевић.

„Стање на путевима у општини Лајковац је редовно. Интензивније падавине кренуле су у недељу ноћу, тако да је Зимска служба стартовала синоћ. Покренута је цела оператива  ЈП „Грдска чистоћа“ Лајковац , која је на расплагању Зимској служби. Очишћени су сви приступи, односно сви путеви првог приоритета у општини Лајковац, ка школама, дому здравља, амбулантама и другим установама и институцијама од јавног значаја. 

Путеви су пресути са мешавином ризле и соли, тако да су путеви и од јутрос проходни и није било проблема. Ми настављамо са чишћењем и путева другог и трећег приоритета, а по најавама РХМЗ  снег ће наставити да пада овим интензитетом тако да не би требало да буде проблема“, рекао је Џајевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *