Када би сви системи кренули са радом ми не би имали људи у производњи

 У РБ „Колубара“ у протеклој години 550 радника узело је стимулативну отпремнину и отишло у пензију.

„Тешком муком и уз сагласност премијера Владе Републике Србије, Александра Вучића, избегнути су технолошки вишкови“, рекао је на седници Скупштине ГО Лазаревац шеф одборничке групе „ГГ Лазаревац Наша кућа“ и председник синдиката радника ЕПС-а, Милан Ђорђевић.

„Ни синдикату ни било коме нормалном није било у интересу да кажемо „е овог јуримо кући“ већ смо тражили безболне методе, да људи оду добровољно и буду колико – толико задовољни“, рекао је он.

„Још увек смо у процедури преговора око измене Закона о пензионом и инвалидском осигурању, да докажемо да пенали не треба да буду доживотни већ до 65. године живота,  а онда да се људима врати оно што им припада“, додао је.

Учествујући у расправи која се повела о тачки дневног реда која се односила на Локални акциони план за запошљавање, Ђорђевић је рекао да РБ „Колубара“ недостају млади радници.

„Кључни мотив који је водио мене и мог колегу Ранковића био је и јесте да запослимо  младе. У Колубари, у овом тренутку, у производњи фали најмање 1000 људи“, истакао је он.

„Нама тренутно стоје четири јаловинска система. Тамнава-источно поље завршила је експлоатацију, а више од 50 посто радника пребачено је на Тамнаву – Запад. Када би сви системи кренули са радом ми не би имали људи у производњи“, рекао је Ђорђевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *