„Јунајтед текстил“ – посао за 600 текстилних радника

Погоне фабрике обишао је  градски менаџер Горан Весић који је том приликом подсетио да је бивша фабрика за произвоидњу текстила Беко под стечајем од 2003. године и да ће захваљујући турској компанији Бирлешик, за око месец и по дана поново почети са радом.

„Овде ће се у првој  смени запослити око 300  жена, а нешто касније још толико и у другој смени, тако да ће  до краја године овде бити отворено нових 600 радних места. Када се заврши реконструкција ове, постојеће фабрике, која има 3800 квадрата, почеће изградња новог објекта од 4,5 хиљаде квадрата, тада ће бити запослено још 600 радника, тако да ће укупан број запослених у овој фабрици бити 1200.

Ово није једина инвестиција у Лазаревцу. Овде се, као што знате отвара и Ритејл парк који  ће такође запослити око 300 људи. Ово је веома важно зато што је Лазаревац специфична средина јер има мало радних места за жене“, рекао је Весић.

Још један инвеститор долази у Лазаревац

Председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић  рекао је да су у току преговори са још једним инвеститором .

 „Планирамо да поред Бирлишек текстила и Стоп шопа у Лазаревац доведемо још једног инвеститора и тиме заокружимо причу за ову годину“, каже он. „Циљ нам је да Лазаревац има што мању стопу незапослености и ако то испунимо, испунили смо све оно што смо нашим суграђанима обећали“, рекао је он.

Бојан Стевић се захвалио се градском менаџеру и представницима турске компаније и истакао да ће погон некадашње фабрике Беко, након пуних 14 година, за 30 до 45 дана примити прве раднике.

„Ово је велики корак за Лазаревац, а ради се и по питању неких нових инвестиција. У питању је довођење још једног инвеститора и уређење целокупне индустријске зоне  са инфраструктуром и приступним саобраћајницама“.

Компанија Бирлешик United textile почетком месеца обавила је радни састанак са заинтересованим потенцијалним запосленим лицима.

Од струковних профила, компанији су за рад у фабрици потребни конфекцијски техничари, линијски супервизори, шиваћи контролори квалитета и пеглачи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *