Грчићева честитка рударима

Рудари „Електропривреде Србије“ из године у годину својим радом доказују да су најчвршћа карика у ланцу сигурности српског енергетског система. Без вас, рудара „Електропривреде Србије“, који радите у свим условима, 356 дана у години и по леду, киши, снегу, врућинама, не би било могуће обезбедити стабилну и сигурну производњу угља и електричне енергије у Србији. Уз рударски поздрав  „Срећно“ желим вам добро здравље и срећан Дан рудара!

Рудари ЕПС-а испунили су полугодишње планове и преданим радом надокнадили су заостатак из зимског периода, када су ледени талас и лоши услови ометали откопавање угља. Даноноћни рад рударског сектора омогућио је бољу производњу у термоелектранама, које су у тренутку веома лоше хидролошке ситуације на Дунаву и Дрини окосница производње енергије.

У првој половини ове године рудари ЕПС-а ископали су укупно 17,5 милиона тона угља, што је за један одсто више од плана. Производња угља на коповима Рударског басена „Колубара“ и костолачког копа „Дрмно“ у периоду јануар-јун 2017. године је на нивоу производње у истом периоду прошле године.

Очекујемо да ће до краја године бити испуњени производни планови и у рударском сектору и у производњи и снабдевању електричном енергијом око 3,5 милиона ЕПС-ових купаца. Резултати из прве половине године показују да су планови оствариви захваљујући вредним и одговорним запосленима у ЕПС-у. Захваљујући стручности, одговорности и посвећености свих запослених и посебно рудара, „Електропривреда Србије“ обезбедила је стабилно снабдевање електричном енергијом домаћинстава и привреде у Србији и током најтоплијих тропских дана.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *