Чекали на асфалт тридесет година

Обећања да ће ова улица, коjа се налази на свега неколико стотина метара од центра града, бити асфалтирана, остаjала су годинама празна. Коначно, грађани и овог дела Лазаревца могу да одахну, jер захваљуjући сарадњи ГО Лазаревац и Дирекциjе за путеве Града Београда, улице Видовданска, улица Јоргована и горњи део улице Браће Миловановић добиће изглед достоjан вермена у коме живимо.

Радове у MЗ Момчило Павловић обишао jе заменик председника општине Боjан Стевић, коjи jе овом прилком рекао да jе вредност инвестициjе 35 милиона динара, чиме су обухваћени асфалтирање, изградња тротоара, постављање два слоjа коловоза, као и решавање кишне и водоводне канализациjе.

„ Решавање овог проблема годинама уназад обећавала jе свака општинска власт, а ми смо га сада решили и jош jедном показали да бринемо о нашим грађанима“, рекао jе Стевић и захвалио директору Дирекциjе за путеве Града Београда Славиши Живковићу.

Коjи су jош тренутно актуелни радови?

„Тренутно се ради на припремању за асфалтирање Тамнавске улице у месноj заjедници Станислав Сремчевић Црни, затим у току су радови у Лабскоj улици у месноj заjедници Загорка Драговић и у МЗ 19. септембар улица Тозе Марковића Солунца.

Наша Дирекциjа ће наредних дана потписати са предузећем „Београд Пут“ уговор о асфалтирању некатегорисаних путева у сеоским месним заjедницама. За ове радове смо издвоjили 45 милиона динара и очекуjем да ће они почети после 15. jуна”, рекао jе Стевић.

Зашто нису почели радови коjи су наjављени у улици 1300 каплара?

„Радови нису започети због проблема коjи има Јавно Комунално предузеће Лазаревац по питању набавке и постављања материjала. Они су опремили простор у кругу фабрике Беко где ће складиштити материjал и где ће бити надзор. Очекуjем да ће радови кренути у понедељак, а рок да се ти радови заврше jе 1. август, а имамо уверење од директора комуналног да ће они успети све да заврше на време“, обjаснио jе Стевић.

ЧЕКАЛj ПРЕКО ТРjДЕСЕТ ГОДjНА

Живота Живковић председник Савета МЗ Момчило Павловић каже да ова саобраћаjница грађанима много значи, нарочито ако знамо да jе на асфалтирање чекала више од 30 година.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *