„Беко“ коначно добија купца

Да су шансе за то изузетно велике потврђено је  на ванредној конференцији за медије којој су присуствовали председник и заменик председника ГО Лазаревац Бојан Синђелић и Милоје Живановић и државни секретар у Министарству управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије Бојан Стевић.

Наиме, турска фирма која се бави услужном производњом текстила за велике светске брендове, према речима челника општине постигла је начелни споразум о куповини „Бека“ по лицитираној цени 650 хиљада евра.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић истакао је да ово велики дан за наш град.

„Веома смо близу потписивања уговора који ће довести страног инвеститора. Фабрика „Беко“ је већ годинама у стечају, а успећемо оно што је била жеља свих претходних власти, да запослимо велики број радника и тиме спречимо пропадање те фирме која је раније била понос Лазаревчана“, рекао је Синђелић.

Према речима државног секретара у Министарству управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије Бојаnа Стевића уговор још увек није потписан, али је само питање дана када ће се то и званично догодити.

„Почетна цена фабрике „Беко“ била је 1. 600.000 еура, последња лицитација је била на 650 хиљада еура и највероватније ће куповина ићи на тај износ. За њих је мала површина хале од 3900 квадрата, ианче простор је 1,8 хектара, али је то њима мало. У првом цугу, када се буде отворила фабрика биће запослено 250 радника, а касније је у плану да се запосли још 250“, објаснио је Стевић

Подсетимо, 40 процената фирме Беко је у власништву државе, док је 60 посто власништво акционара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *