У општинској каси 990.915.284 динара

У Лазаревцу је одржана овогодишња завршна седница Скупштине општине на којој је усвојен предлог Одлуке о буџету ГО Лазаревац за 2021. годину, уз предлог Кадровског плана Управе градске општине Лазаревац. У општинској каси наћи ће се 990.915.284 динара.

Буџет је смањен за 20 одсто због пандемије коронавируса, подсетио је председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић и додао да ће и поред тога доста бити инвестирано у лазаревачку општину.

Из буџета опредељен је новац за изградњу једанаест паркића, асфалтирање путних праваца уз подршку Града Београда, изградњу капела у девет сеоских месних заједница, рекострукцију шест спортских терена и четири дома културе, уређење пешачких стаза у неколико паркова, изградња велетржнице и паркинга код зграде општине, рекао је председник ГО Лазаревац Бојан Стевић. Он је истакао да је у плану и изградња фискултурне сале за Техничку школу „Колубара“, канализационе мреже у МЗ Велики Црљени, вртића у Степојевцу, кружног тока и пешачке пасареле код језера Очага, као и изградња трафостанице иза ДИС-а коју ће финансирати ЈП ЕПС. Стевић је нагласио да је у плану велики број пројеката који ће бити започети 2021. године.

На седници је именован и нови члан општинског Већа. На месту недавно преминулог Милоја Живановића наћи ће се Ненад Живојиновић, такође из Социјалистичке партије Србије. Шефови одборничких група по завршетку седнице упутили су празничне честитке грађанима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *