СКУПШТjНСКА ВЕЋjНА ПРjЗНАЛА СВОЈУ ГРЕШКУ

jз трећег пута, лазаревачки одборници коначно су завршили 22. седницу Скупштине Градске општине Лазаревац, усвоjивши све тачке дневног реда, осим оне коjа им jе одузела наjвише времена.

Због треће тачке дневног реда, Предлог одлуке о измени Одлуке о задужењу ГО Лазаревац за реализациjу капиталних инвестиционих обjеката прекинута jе седница у петак 17. октобра, одлука jе у уторак усвоjена, а на трећем наставку коjи jе одржан у четвртак 23. октобра ипак поништена.

Наиме,  након вишечасовне полемике о томе да ли jе легитимно усвоjена Одлука о jавном задуживању општине, ипак се испоставило да су одборници опозициjе, а пре свега Бранко Борић и Александар Дражић, коjи су наjвише говорили о овоме, према коначноj одлуци Скупштине, били у праву.

Тврдњу опозициjе да jе према закону потребно да за ову одлуку гласа 31 одборник, што jе апсолутна већина, а не 29 колико их jе гласало када jе она усвоjена, потврдила jе коначна одлука да се након консултациjа владаjуће већине са правним тимом општине, она ипак поништи.

Сенку на легитимност целе приче, бацио jе и излазак за говорницу Секретара Скупштине, правника Ненада Максимовића, коjи jе изнео своjе мишљење на позив Бранка Борића и коjи jе рекао да jе према његовом мишљењу одлука законита ако jе за њу гласало 29 одборника, те да jе она донета пре три године, а да се сада креће све у истим оквирима.

 „Жао ми jе што jе моj Секретар дошао у ту ситуациjу да брани одлуку у корист коалициjе“, коментаришући догађаj изjавио jе након седнице председник Скупштине Марко Гођевац .

Након што су изгласали повреду Пословника и суспендовали претходно усвоjну одлуку, одборници су прешли на остале тачке дневог реда.  Размотрен jе и одговор Јавног водопривредног предузећа Београд воде, усвоjен jзвештаj о раду Црвеног крста о раду приликом елементарних непогода. О Плану генералне регулациjе за месне заjеднице Барошевац,Зеоке, Медошевац, Бурово и Вреоце одборници су дискутовали уз закључак да се за све месне заjеднице коjе су обухваћеме рударским радовима одржи посебна седница на коjоj ће бити донета стратегиjа развоjа лазаревачке општине. Одборници су усвоjили одлуку о подизању споменика Колубарске битке у Жупањцу,а по скраћеном поступку за вршиоца дужности директора ЈП Радио Лазаревац именована jе Гордана Поповић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *