Решавање проблема комуналног отпада

Општине Лазаревац и Барајево потписале су Меморандум о сарадњи на успостављању постројења за сепарацију и рециклажу комуналног неопасног отпада насталог на подручјима ове две општине. Документ су потписали председници обе општине, а потписивању је присуствовао и председник Скупштине привредног друштва „ЕКО Тамнава“ Ђорђе Максимовић.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић захвалио се на одличној сарадњи и нагласио да је потписивање меморандума веома важно за обе општине, како би се решили дугогодишњи комунални проблеми, док је председник ГО Барајево Слободан Адамовић рекао: „Надам се да ћемо заједничким наступом допринети да се овај пројекат реализује што пре, а све за добробит грађана Лазаревца и Барајева“.

Стављањем потписа на овај меморандум представници општина Барајево и Лазаревац обавезали су се да ће обезбедити услове за успостављање система за управљање комуналним неопасним отпадом на својим подручјима, као дела свеукупног система Регионалне депоније комуналног отпада „Каленић“. Регионална депонија у Каленићу простираће се на око 60 хектара на јаловишту површинског копа „Тамнава-Западно поље“ Рударског басена „Колубара“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *