Промене у редовима одборника СНС Лајковац

Због подношења оставке на место одборника доскорашњег заменика председника Скупштине Предрага Мирковића, најпре је потврђен мандат првом следећем одборнику са листе “Александар Вучић – Србија побеђује”, Војиславу Станисављевићу из Јабучја. Затим је, у оквиру друге тачке дневног реда, биран нови заменик председника Скупштине, а одборници владајуће већине су, са 20 гласова за, на то место изабрали Душана Петровића из Ратковца.

Трећа и четврта тачка дневног реда су се односиле на Правилник о категоризацији спортских удружења односно клубова, али и на измене и допуне Правилника о одобравању и финансирању програма, којима се остварује општи интерес у области спорта на територији Лајковца. Председник Скупштине општине Лајковац, Живорад Бојичић је након седнице истакао да се, усвајањем ове две тачке које се односе на спорт, на нов начин уводи ред у располагање новца грађана општине Лајковац, а потом се осврнуо и на одборничка питања.

“Једно од одборничких питања се односило на ситуацију у хладњачи која је већ неко време без струје. Као што је и председник општине на самој седници истакао, бојазни нема. Ситуација се прати од стране надлежних органа, Сектора за ванредне ситуације и Републичке еколошке инспекције, а у непосредном контакту на терену са њима су и наши оперативци, као и радници хладњаче, који су задужени за ово машинско постројење. Сличну ситуацију смо имали и у поплавном таласу 2014. године и тада смо морали да испразнимо амонијак, а процена надлежних органа је да за сада није неопходно истакање амонијака. Уколико се буде показало да то у наредном периоду треба да се уради, биће благовремено урађено по налогу надлежних инспектора”, рекао је Бојичић.

Председник Скупштине општине Лајковац је најавио да ће најкасније 26. децембра бити одржана 10. редовна седница Скупштине, на којој ће бити усвојен буџет општине Лајковац за 2017. годину.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *