Председник општине Лајковац у обиласку радова у Јабучју

“До сада су урађена три пута у Јабучју (Шеринка, Доњи крај и Горњи крај), а ово је пут који гравитира ка делу Јабучја познатијем као Гај и од изузетног је значаја јер спаја овај део са центром Јабучја. Овај пут користи велики број мештана, а посебно је значајан јер га користи велики број ђака, који иду у основну школу у Јабучју, али и средњошколаца, који похађају СШ “17. септембар” у Лајковцу. С’ обзиром да приводимо радове крају, сви они ће већ од сутра имати много боље услове, а биће и безбедније. Укупна дужина пута је 700 метара, извођач радова је фирма Грађевинар из Лазаревца. Наредних дана кренуће радови и на последњем, петом путу у Јабучју, у засеоку Виш, са чиме завршавамо целину коју смо испланирали за ову годину, у највећем селу на територији наше општине”, истакао је Живковић.

Председник општине Лајковац је додао да општинско руководство улаже све напоре да деца из Јабучја нову школску годину започну у новом објекту.

“Да би се то десило, један од услова је да завршимо хлорно постројење, чији су радови недавно започети. Кад то урадимо и основна школа, и сви други објекти од јавног значаја у Јабучју, добиће питку воду и тај услов ће бити испуњен. Такође, електродистрибуција и директорка Весна Шиљеговић су нам изашли у сусрет и завршавамо процедуру везану за прикључење струје за основну школу у Јабучју и остаје да се уради партерно уређење саме школе. Једино ту остаје недоумица да ли ће се то моћи завршити до 01. септембра, али надам се да ћемо, уз неке корекције, успети да доведемо до тога да нови школски објекат буде спреман за ђаке од 01. септембра”, закључио је председник општине Лајковац, Андрија Живковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *