Одржана 35. седница Скупштине општине Лајковац (ВИДЕО)

Данас је одржана 35. седница Скупштине општине Лајковац, последња у актуелном сазиву. Заседање лајковачког парламента одвијало се у Сали биоскопа КЦ „Хаџи Рувим“ због поштовања мера спречавања ширења корона вируса.

Седница је почела минутом ћутања због саобраћајне несреће која се догодила јуче у Попучкама код Ваљева у којој су погинули одборница Радинка Марковић и њен супруг Милан Марковић, некадашњи радник општинске управе. Почаст је одата и Пантелији Бркићу, председнику надорног одбора ЈП „Градска чистоћа“.

На седници је усвојена оставка члана општинског већа Миломира Негића, те је на његово место гласовима одборника постављена Снежана Радојевић.

Усвојен је извештај о раду заједничког Центра за социјални рад општине Љиг, Лајковац и Мионице и одељења у Лајковцу за протеклу годину. Како је објаснио в.д. директора центра Драган Радовановић, током протекле године евидентирано је 11 случајева вршњачког насиља, није спроведена нити једна мера лишавања родитељског права, а ове године у Центру за тражиоце азила у Боговађи је преко 200 деце.

Усвојен је и предлог одлуке о регресирању трошкова боравка деце у ПУ „Лептирић“.

Једно од одборничких питања односило се на постављање антена за пренос 5Г сигнала. Наиме, део јавности заринуо се због новопостављених антена на простру кинеске робне куће. Начелник општинске управе Живорад Бојичић истакао је како се ради о предајницима мобилних и интернет оператера који користе 4Г мрежу.

На дневном реду није се нашао ребаланс буџета. То ће сачекати формирање новог општинског руководства након избора заказаних за 21. јун.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *