Припреме за летњу туристичку сезону у току (ВИДЕО)

Туристичке агенције полако се спремају за реализацију свих уговорених путовања за предстојећу летњу туристичку сезону. Од 1. јуна врата за своје клијенте отвориће и лазаревачка Туристичка агенција „Албатрос“, а о томе где ће и под којим условима наши суграђани моћи да путују говорила је власница агенције Марина Стевановић.

Тренутна ситуација у земљи и свету није поколебала наше суграђане, тако да ће већи део њих ипак одлучити да лето проведе на мору. Грчка отвара границе од 1. јуна, док ће за туристе који путују сопственим превозом границе бити отворене од 15. јуна. „Неће бити теста на корону ни приликом уласка у Србију, док се још увек врше преговори око полиса здравственог осигурања. Оно што је сигурно то је да полисе покривају сва лечења сем Covid-19. Ипак, у Турској су потписани споразуми за бесплатно лечење од Covid-19, док су са Грчком преговори у току, али то све зависи од билатералног споразума који ми имамо са одређеним земљама“, каже Стевановић и додаје да ће више детаља агенције имати почетком наредног месеца, када почну са радом.

Иако су услед коронавируса отказани бројни аранжмани, агенције су у обавези да понуде заменско путовање које ће путници моћи да искористе до краја следеће године. Они који одмор желе да проведу у Србији, могу одабрати неку од наших бања, планина или осталих летовалишта.

Сазнајте више информација у прилогу који следи.

*Прилог је снимљен у тренутку када није било познато да Црна Гора поставља услов за улазак у земљу. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *