Одржана 30. седница Скупштине општине Лазаревац

Одборници су на данас одржаној 30. седници Скупштине општине Лазаревац усвојили тринаест тачака дневног реда, међу којима и програм пословања ЈП „Топлификација“, комуналног, Jавнoг предузећа за изградњу Лазаревца, Првог приградског позоришта „Пулс театар“, Центра за културу Лазаревац и Туристичке организације општине Лазаревац за 2020. годину.

Планирано је улагање у комунално предузеће како би се изградила гаража испод зграде ЕРЦ-а за 500 паркинг места, као и набавка неопходних возила, рекао је председник Скупштине општине Лазаревац Томислав Рикановић.

„Што се тиче ЈП Топлификација желим да нагласим да је то јавно предузеће пословало у суфициту све године изузев 2018, када се појавио губитак од 13 милиона динара. Тај губитак се односио на цену услуга, јер дуги низ година цена није мењана, било је знатно већих улагања у мрежу, а средстава из буџета нису била намењена за то предузеће“, објаснио је Рикановић и додао да су 2013. године губици били 30 кубика по сату, док је данас то преполовљено. Ове године планинара добит за ЈП „Топлификација“ износиће око пет милиона динара.

У плану је реконструкција улица Јанко Стајчић, Бошко Буха и прикључак за нови ватрогасни дом. Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић истакао је, након што је усвојен предлог Локалног акционог плана за запошљавање у 2020. години, да је у протекле две године смањен број незапослених и да ће се са доласком нових инвеститора тај тренд наставити и ове године.

Одборничка група „Лазаревац – Наша кућа“ и овога пута непосредно пред почетак седнице напустила је скупштинску салу, а седници нису присуствовали ни одборници Демократске странке.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *