Одборници усвојили програме јавних предузећа и установа у Лазаревцу (ВИДЕО)

На 13. седници Скупштине општине Лазаревац одборници су дали и сагласност на Програме пословања за 2022. годину Јавном предузећу за изградњу Лазаревца и ЈП Топлификација, као и на програме рада Туристичке организације ГО Лазаревац, Центра за културу Лазаревац и Првог приградског позоришта за 2022 годину. Одборници су усвојили и предлог Одлуке о изменама Одлуке о наградама градске општине Лазаревац.

Директор ЈП „Топлификација“ Вукашин Јањевић истакао је да се и у 2022. очекује позитивно пословање овог предузећа. Одс важнијих радова издвојио је радове на тзв. на западаној магистраи на повезивању Колубаре Метал, као и замену инсталација у главној улици, односно у галерији. Он је додао до почетка нове грејне сезоне сигурно неће бити промене цена грејања.

План Туристичке организације изложио је директор Мирко Ковачевић који је нагласио је да ће ова организација наставити на развоју туризма, подршци манифестацијама итд. Марко Мијушковић дирекор Центра за културу између осталог је рекао да је ова установа формирала тим за писање пројеката, те да ће до краја године конкурисати са 70 до 100 пројеката. Он је најавио и да ће 15. марта бити одржана манифестација Сајам образовања. Ова установе покренуће и онлајн новине под насловом „Нешто лепо“. Ивана Недељковић директорка Првог приградског позоришта Пулс театар истакла је да је у овој години лазаревачко позориште планирало пет премијера, које ће доминантно бити усмерене ка дечијој и омладинској популацији. Она је подесетила и на обележавање Дана позоришта – 13. рођендана позоришта, у недељу 13. фебруара, изложбом скица позоришног костима представа Првог приградског позоришта, као и представом „Живи су, није смешно“.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић рекао је да је задовољан током седнице и ефикасношћу рада одборника, али и новинарима објаснио недоумице о две теме о којима је било речи на седници од стране појединих одборника, а које су се тицале радника Дома здравља и доделе награде породиљама.

Он је истакао да се не може утицати на систематизацију и промене локације радних места запослених у Дому здравља. Кад је реч о породиљама, оне ће и даље добијати донације, само са друге буџетске позиције.

Одборници су потврдили мандат одборнику Марку Ивковићу, а потом констатовали престанак мандата досадашњем одборнику Владимиру Илићу.

У скраћеном поступку Скупштина градске општине Лазаревац донела је и неколико одлука и решања о кадровским променама у саставу Изборне комисије градске општине Лазаревац, Комисије за кадровска и административна питања и Савета за буџет и финансије Скупштине градске општине Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *