Обнова верских објеката у Лајковцу

“Комисија за финансирање и суфинансирање пројеката за изградњу, одржавање и обнову верских објеката је изнела Општинском већу своје предлоге и они су данас једногласно усвојени. Према овим предлозима, црквама у Лајковцу и Степању је одобрено по 1.000.000 динара, док су црква у Марковој Цркви и манастир Боговађа добили по 800.000 динара. Значајно је нагласити и да ће од средстава, које је добила црква у Јабучју бити урађено централно грејање које недостаје, док ће од новца који је опредељен за цркву у Латковићу (парохија Врачевић) бити урађени фасада и олуци и тиме ће ова два црквена објекта бити у потпуности завршена”, рекао је Живковић, додајући да је буџет за верске објекте повећан у односу на 2016. годину и да сада износи 7.000.000 динара.

На овој седници, Општинско веће општине Лајковац није прихватило предлог стручне комисије за суфинансирање пројеката у области јавног информисања и предложило је да, у року од десет дана, комисија исправи пропусте које је Општинском већу дала на разматрање.

“Једна од медијских кућа која се јавила на конкурс је ТВ Вујић и одобрена су им средства од 312.000 динара. Међутим, ТВ Вујић није видљива на територији целе наше општине и није доступна свим гледаоцима из Лајковца, што би морала бити према члану 24 Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и због тога ћемо сачекати десет дана да стручна комисија ту грешку исправи”, истакао је Живковић.

Председник Општинског већа је додао да је укупно било 22 пријаве на конкурсу за суфинансирање медијских садржаја, а одобрено је 9 пројеката, од чега је највећи део новца (1.800.000 динара) одобрен РТВ Пруга из Лајковца.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *