Неуспео покушај смене председника општине Лајковац

За разрешење првог човека Општине Лајковац, Живорада Бојичића (ПС), гласало је 11 одборника, а за разрешење Јагоша Лончара (СПС), председника Скупштине, гласало је 6 одборника.

“Овим чином, потврђен је наш легитимитет”, рекао је након проглашења резултата тајног гласања председник Бојичић.

Он је додао да су одборници опозиције искористили своје право да траже разрешења, и да је то чин пред локлане изборе који ће се одржати у априлу наредне године. „То је заузимање стартних позиција и покушаја поправљања политичког рејтинга странака које на следећим изборима сигурно неће прећи цензус“, рекао је Бојичић и захвалио одборницима који нису подржали предлог опозиције.

На заседању локалног парламента, констатована је оставка, дата јуче из личних разлога, одборника ДС Љубоја Петровића и потврђен је мандат новом одборнику ДС Славици Ковачевић.

Захтев за сазивање седнице Скупштине у Лајковцу, поднео је одборник ДСС Ранко Филиповић. Захтев је потписима, испоставило се не свим веродостојним, подржало укупно 12 одборника ДС и ДСС. Због сумње у фалсификовање потписа Немање Петровића, одборника ДСС, који живи у Швајцарској, а у уторак је дошао на седницу, поднета је кривична пријава. Конкретних наведених разлога за тражену смену није било, а поводом се сматра недавни прелазак Живорада Бојчића из СПС у ПС.

Горан Гавриловић, одборник СПС, одрекао се данашње дневнице и позвао остале одборнике да исто учине и на тај начин помогну реновирање операционих сала Ваљевске болнице.

Владајућу вечину у Лајковцу чине СНС и СПС, док су ДС и ДСС у опозицији.Локални парламент у Лајковцу има 35 одборника.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *