Не подлежите манипулациjи поручуjу из СНС-а

Порука конференциjе за медиjе одржане данас у просториjама лазаревачког СНС-а била jе упућена радницима предузећа Колубара Услуге, а њена суштина jе била да не подлежу манипулациjи од стране поjединаца.

„Поjединци коjи су директно завлачили руке у новац општинских предузећа и буџет општине Лазаревац“, што се односи на Александра Дражића одборника у Скупштини ГО Лазаревац коjи тренутно штраjкуjе глађу, поjаснио jе Боjан Стевић секретар ОО СНС Лазаревац и заменик председника општине. Он jе такође додао да постоjе доказе да се Сражић не придржава штраjка глађу, односно да jе у међувремену, према речиам Стевића, имао неколико оброка.

Када jе реч о проблему у предузећу Колубара Услуге, они су данас примили други део jануарске зараде, захваљуjући ПД РБ Колубара коjа jе раниjе платила последњу фактуру у износу од 92 милиона динара што jе довољно за зараде и ПДВ. Како jе данас наjављено, наредних дана очекуjе се решење по питању кашњења плата за предузеће Колубара Услуге, за шта ће се заложити директор ПД РБ Колубара Милорад Грчић.

„Све ћемо урадити да Услуге опстану и да радници не трпе, али не треба да буду део локалне политике коjу води поменути одборник Дражић“, рекао jе Стевић.

На конференциjи jе такође речено да jе у току истрага о малверзациjама у претходном периоду у предузећу Колубара Грађевинар, а да jе данас приведен Драган Нинић бивши финансиjски директор овог предузећа.

О ситуациjи у ЈП Топлификациjа говорио jе директор Вукашин Јањевић наглашацаjући позитивно пословање предузећа у претходноj години, упркос дуговима коjи су претходних година нагомилавани у овом предузећу. Сада Топлификациjа послуjе позитивно и нема никаквих дугова.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *