Министар Стефановић разговарао са новоизабраним руководством општине Лазаревац (ВИДЕО)

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са новоизабраним руководством општине Лазаревац о будућој сарадњи и планираним пројектима, које финансира општина, али и онима које је подржала држава.

„Нова зграда ватрогасно-спасилачке чете, породилиште и инфраструктурни пројекти који су урађени у претходним годинама показали су да држава брине о овој општини и драго ми је да видим да Лазаревац напредује. Данас смо разговарали о конкретним пројектима чија реализација предстоји,  почев од изградње нове полицијске станице, прикључка на ауто-пут до нове водоводне мреже“, рекао је Стефановић.

Он је истакао да ће држава наставити да брине о свим општинама у Србији, али да је важно да, као овде у Лазаревцу, људи који воде општину нису лењи, да им није тешко да обиђу свако насеље, разговарају са грађанима и утврде шта су приоритети за решавање.

„Морам да истакнем добру сарадњу Владе Републике Србије, пре свега Министарства унутрашњих послова, и општине Лазаревац. Ове године смо у Лазаревцу отворили потпуно нову ватрогасну станицу, а једна од тема данашњег састанка била је и  изградња нове полицијске станице, јер нам је безбедност грађана Лазаревца на првом месту“, истакао је Стефановић.

Потпредседник Владе Србије истакао је да је важно да планирани пројекти утичу на побољшање квалитета живота свих мештана у општини Лазаревац.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић захвалио се председнику Србије Александру Вучићу, министру Стефановићу и Влади, као и Граду Београду, на подршци општини кроз пројекте. Он је прецизирао је да је за 2021. годину планирано решавање питања водоснадбевања, што је иначе вишедеценијски проблем ове општине.

„У наредном периоду очекује нас и почетак изградње прикључка на ауто-пут „Милош Велики“ у Жупањцу и изградња ауто-пута „Вожд Карађорђе“ што много значи за економију наше општине. Позиционираћемо се стратешки између два коридора, а од већих пројеката планирани су измештање аутобуске станице, као и изградња канализационе и топлификационе мреже у МЗ Велики Црљени“, рекао је Стевић, додајући да ће реализација планираних пројеката за наредну годину зависити од ситуације са вирусом корона.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *